Het nieuwe werken brengt een nieuw soort interieur met zich mee. Ook op vlak van vergaderen is dit geval. Vergaderen wordt één van de meest belangrijke redenen om naar kantoor te komen. Dit vertaalt zich zeker en vast in het interieur van je bedrijf. Openheid komt centraal te staan maar met focus op flexibiliteit en het delen van verschillende ruimtes.

Wij lijsten hieronder de drie soorten vergaderruimtes voor je op: 

Gesloten vergaderruimte

De gesloten vergaderruimte is de vergaderruimte die we allemaal wel kennen. Een klassieke opstelling waar discretie centraal staat, ideaal voor vertrouwelijke gesprekken. De gesloten vergaderruimte is zoals het woord het zelf zegt: afgesloten. Maar tegenwoordig kan dit ook op een transparante manier aan de hand van bijvoorbeeld glazen wanden. Het gebruik van akoestische materialen die het geluid voldoende absorberen is hier wel van groot belang om de privacy te bewaren.

Gesloten vergaderruimte

Open vergaderruimte

De open vergaderruimte wordt steeds populairder. Bedrijven waar overleg centraal staat maakt steeds meer en meer gebruik van dit soort vergaderruimtes. Meetings vinden plaats in open ruimtes, wat een ontwerper een tal van mogelijkheden biedt op vlak van inrichting. Vaak hebben deze ruimtes een dubbele functie. Denk maar aan een soort van cafetaria die tegelijk als informele vergaderruimte dienst kan doen.

Open vergaderruimte

Halfopen vergaderruimte

De halfopen vergaderruimte is een perfecte combinatie van de gesloten en de open vergaderruimte. Ze combineert de discretie van de gesloten met de transparantie van de open vergaderruimte. De halfopen vergaderruimte bevindt zich tussen de werkplekken maar met toch voldoende afstand zodat het overleg niet storend is voor andere collega’s. Vaak wordt er gebruik gemaakt van niet-akoestische schermen of mobiele wanden om deze ruimtes ‘visueel’ af te schermen. De halfopen vergaderruimtes zijn ideaal voor open kantoren waar men het teamgevoel wil behouden zonder het bedrijfsverhaal te verliezen.

Halfopen vergaderruimte

Geprikkeld en wil je jouw interieurproject eens bespreken?

Kom eens babbelen