Of je nu een winkel, koffiehuis of restaurant runt of eigenaar bent van een zakenkantoor met een klein team tot manager bij een multinational met duizenden werknemers, klanten kiezen hun partners steeds bewuster. De dag van vandaag speelt niet enkel het financiële plaatje of je dienstverlening een rol. Men analyseert en bekijkt steeds vaker de bedrijfswaarden van een potentiële partner, leverancier of werkgever. Een onderneming dient er dus ook vaker rekening mee te houden dat deze waarden niet enkel in hun communicatie naar voren komen maar ook in hun visuele uitstraling door middel van hun bedrijfsinrichting.

Enkele voorbeelden van het integreren van je bedrijfswaarden in je bedrijfsinrichting:

Open ruimtes weerspiegelen een open structuur

Openheid binnen een bedrijf is een veel voorkomende bedrijfswaarde. De meeste ondernemingen streven naar een open structuur en communicatie. Dit kan je binnen je bedrijfsinrichting makkelijk vertalen door te kiezen voor open ruimtes, ruimtes met veel lichtinval,… Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Bij een kantoor kan het soms zelfs zo simpel zijn om als manager plaats te nemen tussen je werknemers. Bij een winkel kan je kiezen voor een centrale open ruimte waar men makkelijk een winkelbediende kan vinden.

Bron: Archinect

Kies je materialen zorgvuldig

Aan de hand van de gebruikte materialen en kleuren in je bedrijfsinrichting geef je je klanten een goed beeld van wie je bent. Zo geeft het gebruik van lichte materialen, zoals licht hout, en zachte kleuren een warme en familiale uitstraling. Maak je gebruik van donkere kleuren en materialen met een luxueuze uitstraling zoals bijvoorbeeld fluweel, marmer, goud,... dan geef je je onderneming een zakelijke en luxueuze uitstraling.

Bron: Interiordesign.net

Laat je creativiteit de vrije loop

Wil je graag je creativiteit naar voren laten komen? Ook dit kan op verschillende manieren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuke eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een opvallende moswand, die onmiddellijk de aandacht van je klanten trekt, in je kantoor, winkel of restaurant te plaatsen. Of je kan gebruik maken van een leuke en opvallende manier van presenteren! Wil je het eerder subtiel houden? Laat je bedrijfskleuren dan gewoon terugkomen! Kies er voor om deze kleuraccenten terug te laten komen in je interieur met behulp van bijvoorbeeld stofferingen van zitelementen, poefjes, akoestische wanden,...

Bron/inspiratie: Studio Pepe

Geprikkeld en wil je jouw interieurproject eens bespreken?

Kom eens babbelen