Naar kantoor gaan is de dag van vandaag een heel andere beleving als vroeger, of je nou een klein verzekeringskantoor bent of een grote multinational. Elke generatie heeft een heel andere kijk op wat hun ideale werkplek zou kunnen of moeten zijn. Neem hiernaast ook de veranderende omstandigheden die de spelende coronacrisis met zich meebrengt en je krijgt heel wat nieuwe uitdagingen binnen de kantoorwereld.

Het welzijn van je collega’s wordt voor eender welke werkgever steeds belangrijker. Een beetje ontspanning op het werk is een uitstekende manier om stress te verminderen, je beter in je vel te doen voelen én de productiviteit en concentratie te verhogen. Productiviteit en gezondheid zijn dus bijna één geworden. De nood aan ontspanning vertaalt zich ook vaker in het interieur van je kantoor. Steeds meer kleine en grote bedrijven voorzien dan ook ontspanningsruimtes om hun collega’s de nodige rust te bieden.

In enkele stappen naar een functionele ontspanningsruimte!

Creëer een nieuwe wereld

Het woord ontspanningsruimte zegt het zelf: je collega’s komen hier niet om te werken maar om zich te ontspannen. Deze ruimte mag dus zeker niet lijken op de klassieke werkplekken binnen je kantoor. Gebruik leuke kleuren, een eyecatcher zoals een grote pingpongtafel, comfortabele meubels én veel groen om een nieuwe wereld te creëren binnen je bestaande kantoorinrichting.

Inspiratie: PEDRALI – BIC Offices

Zorg voor het nodige contrast

Zorg voor contrast tussen je ontspanningsruimte en de werkplekken. Je collega’s moeten duidelijk weten dat dit een ruimte is voor ontspanning. Een ruimte waar ze even alles kunnen loslaten en tot rust kunnen komen. Zorg indien nodig zelfs voor een afgesloten ruimte zodat men letterlijk de deur van het werken achter zich dicht kan trekken.

Een goede akoestiek is een must

Een ontspanningsruimte is een ruimte waar men eens een babbeltje kan slaan of een spelletje pingpong kan spelen. Uiteraard kan het er hier wel eens een beetje luidruchtig aan toe gaan. In de ontspanningsruimte zelf is dit uiteraard geen probleem, maar de nabijgelegen werkomgeving dient wel van de nodige stilte te worden voorzien. Een goede akoestiek is dus een must! Door gebruik te maken van akoestische materialen en meubilair kan je de ontspanningsruimte en de werkplekken perfect akoestisch van elkaar scheiden.

Inspiratie: BUZZISPACE

Maak gebruik van een goede verlichting

Dat een goede verlichting belangrijk is in je kantooromgeving en de productiviteit verhoogt wisten we al. Hetzelfde geldt voor de ontspanningsruimte! Met een goede verlichting kan je de juiste sfeer creëren in deze nieuwe wereld binnen je kantoorruimte. Tip: gebruik leuke sfeerverlichting om verschillende zones te creëren binnen je ontspanningsruimte!

Op zoek naar een buitenruimte

Je ontspanningsruimte hoeft zich niet altijd binnen de kantoormuren te bevinden. Veel collega’s halen graag eens een frisse neus. Heb je dus een leuke tuin of een leuk terras aan je kantoor. Aarzel dan zeker niet om dit in te richten als een (extra) gezellige ontspanningsruimte!

Inspiratie: Kragelj Designstudio - PEDRALI

Out of the box denken is dus de boodschap! Hebben je medewerkers nood aan een ontspanningsruimte en heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Kom eens babbelen!

Geprikkeld en wil je jouw interieurproject eens bespreken?

Kom eens babbelen