Herinner jij je het nog? Thuiskomen na een lange werkdag en je even neerploffen in je zetel om tot rust te komen? Wel, voor velen is dit niet meer hoe de gang van zaken is. Thuiswerken is meer dan ooit de norm, hierdoor maakt onze werkplek tegenwoordig bij velen deel uit van de woning. Maar hoe zorg jij er nu voor dat werk en privé nog steeds gescheiden blijven? Hoe integreer jij je thuiswerkplek in je woning?

Kies je werkplek zorgvuldig uit

Een goede thuiswerkplek moet ervoor zorgen dat je net zo geconcentreerd en comfortabel kunt werken als op kantoor. Het beste hiervoor is een aparte ruimte binnen je woning waar jij in alle rust kan werken. Dit is niet in elke woning een mogelijkheid. Beschik je niet over een aparte ruimte dan zal je jouw thuiswerkplek moeten integreren in je leefruimte, keuken, inkom,… Maar hoe doe je dit nu op een mooie, maar vooral praktische manier?

Bekijk je woning eens van kop tot teen. Ga op zoek naar een rustige plek met veel lichtinval, zonder dat je rechtstreeks uit een raam kan kijken. Best kies je er ook voor om je werkplek niet centraal te positioneren in je ruimtes. Kies voor een hoek in je leefruimte, een iets afgelegenere plek in je inkomhal of maak gebruik van dat nisje in je keuken. Is dit allemaal niet mogelijk? Kies er dan voor om je werkplek af te scheiden van de rest van je ruimte dankzij roomdividers, denk maar aan een mooie open kast waar je nog wat decoratie kan inzetten of enkele leuke planten.

Kies je werkplek zorgvuldig uit

Zorg voor voldoende opbergruimte

"Clean desk is clear mind" wordt wel eens gezegd. Ook voor je thuiswerkplek is dit het geval. Hierom is opbergruimte zeer belangrijk. Kies voor gesloten kasten waar je al je documenten netjes kan opbergen. Heb je geen ruimte om nog extra kastruimte te voorzien? Geen nood, ook hiervoor is een oplossing. Geef je werkblad een dikte en maak het openklapbaar of kies voor opbergruimte tegen de muur. Benut elke vierkante meter die je ter beschikking hebt optimaal.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Het oog wil ook wat

De deur achter je dichttrekken en naar huis gaan is bij thuiswerken niet het geval. Ook na je werkuren maakt deze plek deel uit van je woning. Je kan er dus maar best iets leuks van maken. Fleur je werkplek op met wat decoratie, een tapijtje, enkele planten of geef het een persoonlijke touch met wat leuke foto’s. Maar onthoud "Less is more", hou je decoratie minimaal. Hoe meer decoratie, hoe groter de afleiding.

Het oog wil ook wat

Geprikkeld en wil je jouw interieurproject eens bespreken?

Kom eens babbelen